Linzer
Linzer
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg sütőmargarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás sárgája
- 1 nagy evőkanál tejföl
- lekvár a töltelékhez
Elkészítés:
Keverjük el a lisztben a sütőport. Egy másik tálban keverjük ki a cukrot a margarinnal, majd adjuk hozzá a tojássárgáját.
Ezután a vaníliás cukrot, majd a sütőporral összekevert lisztet. Végül a tejfölt.
Miután végeztünk a hozzávalók összekeverésével, be kell vetnünk a kezünket. A viszonylag darabos tésztát nyújtódeszkára kiöntjük, majd (szükség esetén liszttel) összegyúrjuk. 30 percet pihentetjük, ha nincs túl hideg (kb. mint a hűtőben vagy picit melegebb) a teraszon, egyébként a hűtőben.
Sütőpapírral kibéleljük a tálcát, és kb. 200-250 °C-on 8-10 percig sütjük.
Vigyázzunk, hogy ne kezdjen el barnulni.
Miután megsült, megvárjuk, míg kihűl.
Jó étvágyat!
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia Muffi!
Épp elkészültek a sütik, a fele már el is fogyott! Köszönjük a receptet, isteni! :)
Tetszik
(Mézi, 2011.03.13 12:40)
Szió! Nagyon jó a recept, a képek is. Biztos kipróbálom, nekem mindig valahogy odaégett eddig és kemény lett, de ezentúl jobban figyelek. :)
Puszi: Mézi
Muffi
(Jénai, 2011.07.06 12:49)